sábado, 31 de mayo de 2008

CRONTRA LA CRISI, ORGANITZACIÓ I LLUITA!!

Manifest
DAVANT EL 31 DE MAIG A NOVELDA

Les organitzacions, col·lectius i sindicats sotasignats es solidaritzen amb els treballadors i treballadores del sector del marbre a Novelda i comarca que esta patint de manera directa les agressions del capital especulatiu i les crisis estructurals d'aquest sistema de mercat sense
control.

QUI SÓN ELS RESPONSABLES?
La diferència d'aquesta crisi amb les crisis anteriors radica fonamentalment en que en aquesta intervé de manera directa el capital especulatiu, representat per les empreses Impala Capital Partners(espanyola) i Charterhouse Capital Partners ( un dels majors fons d’inversions europeus), imposant les seues regles de joc. Ens trobem davant d'un clar exemple d'aplicació de polítiques neoliberals, emparades a hores d'ara per tots els governs europeus, inclosos el de l'Estat espanyol i la Generalitat Valenciana, que causen el patiment de milers i milers de persones arreu del món.
Cal per tant prendre consciència de qui són els veritables culpables d'aquesta situació. No val dir que açó és un problema de tots, NO, els responsables són les transnacionals, la banca i el capital especulatiu, que volen guanys sense importar-les per a res les persones i els seus patiments, i també els grups polítics que defenen i apliquen les mesures econòmiques, polítiques i socials per a que aquesta gentola siga acumulant beneficis d'escàndol. Ells no van a solucionar cap problema perquè ells són els que l 'han generat.

UNITAT I SOLIDARITAT
És el moment de la solidaritat i de la unitat d'acció. Cal deixar a un costat les diferències i els frecs entre companys i companyes. Tots saben quina es l'estratègia de l'empresari, DIVIDEIX I GUANYARÀS i eixa ha estat la seua tàctica a les nostres fàbriques i factories durant molts anys. Però ara estem patint un situació molt greu. De la nostra solidaritat i de la nostra consciència, de que tots i totes som TREBALLADORS/RES i estem subjectes a les mateixes imposicions de la patronal, depèn la possibilitat d'eixir amb èxit d'aquesta INJUSTICIA. Cal tenir en compte que, si no fem res, darrere d'ells i elles anem nosaltres. La solidaritat és una eina fonamental per anar endavant. Només contem amb la capacitat de resposta dels i les treballadores, de la ciutadania en general. El dia 31 de maig ha de ser un dia d'inflexió.

ORGANITZACIÓ I LLUITA
Però no podem conformar-nos amb uns acomiadaments ( despidos) “dignes” perquè això serà "pa per hui i fam pel demà". Cal atacar el mal a la seua arrel, passant de la mera resistència a una acció decidida contra les polítiques neoliberals, plantejant polítiques alternatives que afavoresquen realment la gent treballadora. Per a fer això cal constituir un front d'esquerres anti-neoliberal que lluite de manera conscient, “colze amb colze” amb els treballadors afectats, contra els tancaments, i que defense polítiques capaces de solucionar de una vegada els problemes, polítiques a favor dels drets del conjunt de la gent treballadora, de la gent aturada, de les dones i joves que pateixen de manera directa o indirecta els colps brutals del neoliberalisme. Cal posar a debat i plantejar-se, democràticament i de forma assembleària, diferents formes de lluita. Des de la exigència d'una readmissió dels treballadors mitjançant una vaga general, fins al control obrer de les factories afectades. Eixes han segut, al llarg de l'historia, eines que ens han permès arribar a les quotes de llibertat i qualitat de vida que gaudim ara i que, una vegada més, es fan necessàries per aturar aquest despropòsit.

DAVANT LA CRISI, LLUITA DE CLASSES!!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Aunque llego tarde a comentar esta entrada, pues la manifestacion ya se ha sucedido, me gustaria que me aclaraseis algunas dudas...
Si no he entendido mal, la manifestacion es para apoyar a los trabajadores del sector del marmol que debido a la crisis economica que sufre el pais y el mundo entero, se estan quedando sin empleo, no?
Pero creo que es un tema muy complejo y con mucho fondo, pues puedo entender que un colectivo ecologista apoye a los trabajadores, y mas tratandose del Margalló, pero el hecho de que estos trabajadores pertenezcan al sector del marmol, me crea mucha confusion, ya que los colectivos ecologistas en teoria deberian alegrarse de que por fin empiecen a cerrar algunas de las TANTAS canteras que, alimentadas por la fiebre de la corrupcion urbanistica en nuestro pais, empezaron a proliferar por todas nuestras sierras. Entonces, ¿Estais a favor de que se deje de construir, de que desaparezcan las canteras pero, a la vez cuando las cierran se protesta para que no lo hagan?
Nose, pero esto es como cuando la gente pedia a gritos que bajaran los precios de la vivienda y ahora que estan bajando se quejan porque ya no las pueden vender al precio de antes... ¿Estamos jugando a mordernos nuestra propia cola?

Bueno, un saludo y un abrazo!