jueves, 28 de febrero de 2008

Declaració de la conferència EL MÓN CONTRA LA GUERRA

Declaració acordada per 1200 delegats den 26 països, assistents a la conferència El Món Contra la Guerra, dissabte 1 de desembre de 2007:

Aquesta conferència de delegades y delegats de moviments per la pau, contra la guerra, antiimperialistes y d'alliberament d'arreu del món declara la seva oposició a la "guerra sense fi" dut a terme pel govern d'EUA contra Estats, pobles i moviments en tot el nostre planeta.
Ens oposem a la interferència d'EUA, y dels seus aliats, en Estats sobirans, i afirmen el dret de tots els pobles a l'autodeterminació. Donem suport a tots auqells que lluiten per la pau i contra l'imperialisme.

En particular, exigim:
1) El fi immediat de l'ocupació militar il-legal de l'Iraq, que ha causat centenars de milers de morts i ha desplaçat milions de persones, la retirada de totes les tropes estrangeres i la plena transferència de sobirania al poble iraquià i als seus representants.
2) Que s'aturin tots els preparatius per a un atac a l'Iran, així com un compromís que se solucioni qualsevol tema exclusivament mitjançant la diplomàcia.
3) La retirada de les tropes estrangeres de l'Afganistan, permetent a tot l'Orient Mitjà.
4) Justícia per al poble palestí, i el final de l'agressió israeliana a tot l'Oient Mitjà.
5) El fi dels plans d'EUA d'escuts anti míssils, i que tot els Estats promoguin activament el desarmament nuclear.

Reafirmem la solidaritat entre tots auqells que lluiten per la pau, la justícia social i l'autodeterminació arreu del món, i ens comprometem a enfortir la nostra unitat i a desenvolupar noves formes de cooperació.
Per tant, designem l'anivesri de la invasió de l'Iraq com un dia mundial d'accó a favor de les demandes CAP A L'IRAN I TROPES FORA DE L'IRAQ/AFGANISTAN. Cridem a tots els moviments antiguerra nacionals a convocar protestes i manifestacions massives per aquest dia.
Podem veure els lemes, octavetes, etc de Barcelona en www.aturemlaguerra.org
El lloc mundial, en les nostres llengües: http://theworldagainstwar.org
La convocatòria d'Elx
La convocòria d'Alacant: Dia 15 de març a les 19h00 en les Escales del IES Jorge Juan

Margalló | Ecologistes en Acció

No hay comentarios: